21 september


SCHUTTERIJ "VRIENDENKRING"

KONINGSCHIETEN 2014

2014


 

SUZE BROERSEN KONINGIN IN LEUTH

 

 

Koningschieten

Op zondag 21 september j.l. vond in Leuth  het koningschieten plaats voor een nieuw koningspaar voor het schuttersjaar ‘14/’15.
Om twee uur trok de schutterij, muzikaal vooraf gegaan door muziekvereniging DES, uit om het koningspaar Gertjan Gerritzen en Suze Broersen af te halen.
Na een rondgang door Leuth werd het keizerspaar Henri en Mieke Lemmers afgehaald en kwam de stoet terug bij de Vriendenkring,   om daarna naar het schietterrein af te marcheren om te gaan schieten voor de prijzen en het uiteindelijke koningschot.  
Het koningschieten werd geopend door president Gert Verriet. Het schieten op de prijzen verliep volgens plan.
De prijzen waren bij de senioren voor Sibrand Seegers (kop), Harm Nas (rechter vleugel) en Antoine Lamers (linker vleugel). Bij de jeugd was het Jorg van Eck (kop),  gevolgd door Jesse Wilting met de rechter vleugel en Ties Vink (linker) vleugel.
Er volgde toen een korte pauze waarin liefhebbers voor het koningschot gevraagd werden.

Voor het koningsschot meldden zich 2 kandidaten t.w. Geert Vink en Suze Broersen. Na een enerverende strijd schoot Suze Broersen het laatste stuk van de romp naar beneden en mag zich koningin van de Vriendenkring noemen voor het schuttersjaar 2014-2015.   

Aansluitend werd een vendelhulde gebracht voor de diverse hoogheden op het schietterrein en volgde in de Vriendenkring nog hele gezellige “uurtjes” met muzikale medewerking van het orkest “TheBand”.

 

 

                  

        zie voor meer foto's   www.hermanleensen.nl 

De pagina is gereviseerd op 27 september 2014