SCHUTTERIJ "VRIENDENKRING"

KEIZERSCHIETEN 2016

                  

Marian Jansen keizerin bij de Vriendenkring

      

 

Op zondag 15 mei 2016 vond in Leuth het keizerschieten plaats. De weersvoorspellingen voor de zondag waren alles behalve goed voor de tijd van het jaar. Dit waren nu niet de meest prettige vooruitzichten om er een prachtige middag van te maken op het terrein bij de Vriendenkring. Gelukkig is er de mogelijkheid om een groot gedeelte van het gebeuren in De Vriendenkring te organiseren. 
Zo kon die zondagmiddag iedereen droog en veelal uit de wind zitten. Het eigenlijke schieten vond uiteraard buiten plaats, doch ook daar kon iedereen droog van onder een grote partytent schieten.
Om 11.30 uur verzamelden de oud-koningsparen zich in De Vriendenkring.  Na een kopje koffie en een borreltje werden oude herinneringen opgehaald. Vervolgens werd genoten van een lunch en om 14.00 uur was er appèl en afmars voor een rondgang door het dorp. In verband met eerder genoemde weersomstandigheden werd er voor gekozen om een korte rondgang te maken.
Omstreeks 15.00 uur kon begonnen worden met het prijsschieten op de vogel.
De
prijzen waren als volgt: Ricardo Menting de kop, Gayco Hendriks de rechter vleugel en Geert Borremans de linker vleugel.

Voor het keizerschot meldde zich één kandidaat t.w. Marian Janssen. Zij schoot in een redelijk korte tijd de romp naar beneden en was daarmede keizerin voor de komende periode. De ontkroning van keizer Henri en de kroning van keizerin Marian vond aansluitend op het schietterein plaats, waarna een vendelhulde werd gebracht. Hierna was er nog een gezellig samenzijn in de Vriendenkring met muziek van "Mike".

 

                  

 

 De fotoreportage van het keizerschieten volgT.

De pagina is gereviseerd op 16 mei 2016