SCHUTTERIJ "VRIENDENKRING"

 

Elly Daamen koningin Vriendenkring                    

 

Kermiszondag

Het nieuwe koningspaar Elly en Jos alsmede jeugdkoning Jort
in Leuth geďnstalleerd.

 

 
 

 

 

Opening Kermis
Schuttersmis in het schuttersgebouw " de Vriendenkring"

De Leuthse kermis van schutterij  Vriendenkring werd geopend met een goede traditie t.w. de schuttersmis. Deze schuttersmis vond plaats in het  verenigingsgebouw " de Vriendenkring", dit vanwege het feit dat onze Remigiuskerk aan de eredienst ontrokken is.   De mis werd voorgegaan door pater Frans Bomers en muzikaal opgeluisterd door het koor " Les Alouettes. Een groot aantal bezoekers bezocht de schuttersmis. Pater Bomers wist op indrukwekkende wijze klank en kleur aan deze viering te geven, terwijl ook het koor  les Alouettes op grootse wijze de mis opluisterde. In  zijn preek besteedde pater Bomers veel aandacht aan het onderhouden van de “wijngaard”, waarmee hij de gemeenschapszin in het dorp bedoelde. Hij deed dit op een leuke en onderhoudende wijze en dit werd enthousiast door de "kerkgangers" ontvangen. Na de viering nam pater Bomers persoonlijk afscheid van de kerkgangers en was er  aansluitend een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie en 'n "borreltje" in de kleine zaal van de Vriendenkring.


 

Kermiszondag in Leuth
De zondag van de Leuthse kermis ging van start met een rondgang door het dorp met muziek van D.E.S.  Allereerst werd het nieuwe aanstaande koningspaar Elly en Jos Daamen en de aanstaande jeugdkoning Jort Nas van huis opgehaald. Daarna ging de stoet naar het keizerspaar Marian Jansen en haar man Jack Hermsen  en het "regerende koningspaar" Geert en Sandra Vink met jeugdkoningin Tess naar president Gert Verriet. Hier werd wethouder Alex ten Westenend en het bestuur opgehaald om op het kerkplein een vendelhulde te brengen, waar dit jaar voor het eerst het kerkbestuur ontbrak. De schuttersstoet ging vervolgens rechtstreeks naar het schuttersgebouw de Vriendenkring.  In de Vriendenkring vond de ontkroning van het zittende koningspaar Geert en Sandra en de kroning van het nieuwe koningspaar Elly en Jos plaats. Verder droeg jeugd-koningin Tess haar versierselen over aan jeugdkoning Jort.
 

Kermismaandag in Leuth
 

De maandag van de Leuthse kermis was er één om niet meer te vergeten. Het leek wel of iedereen had geluisterd naar de preek van pater Bomers zaterdagavond over het onderhouden van de “wijngaard” in de Vriendenkring, want de opkomst onder de “schutters” was heel erg groot.  Na het appčl vertrok het hele gezelschap onder begeleiding van  van DES  naar het huis van het Keizerspaar en gezamenlijk, nadat ook jeugdkoning Jort was opgehaald, werd afgemarcheerd naar het huis van het koningspaar, Elly en Jos Daamen aan de Bredestraat in Leuth. Daar werd een vendelhulde gebracht.  In opperbeste stemming ging het hele gezelschap vervolgens naar de “Vriendenkring“. Direct na binnenkomst werd het matinee begonnen met muziek van DJ Mike, die om 12.30 uur werd afgelost met de geweldige muziek van het orkest KALIBER , die het matinee voortzette met 'n bomvolle zaal en maakte er maandagmiddag een groot feest van tot ca 17.30 uur. Vervolgens nam DJ Mike het stokje weer over tot het einde van het matinee - ca. 20.30 uur.
 

Kermisdinsdag in Leuth
 

     

Koningin Elly sluit de
Leuthse kermis af

 

Gewoontegetrouw wordt het koningspaar met een "alternatief muziekkorps"afgehaald. Daarna begint het dinsdagmatinee. Op het matinee van dinsdag was ook de Seniorenvereniging uit Leuth uitgenodigd. Een vijftigtal senioren hadden hier gehoor aan gegeven en waren aanwezig. 
Met de muzikale begeleiding van Robert Pouwels werd ook het dinsdagmatinee met een zeer goed gevulde zaal een meer dan gezellige happening. Ook de dinsdagavond was het
weer ouderwets gezellig in de Vriendenkring eveneens onder muzikale begeleiding Robert Pouwels.

 


Foto's Henk Baron Voor meer foto's www.henkbaron.nl

De pagina is gemaakt op 11 pktober 2017