23 september


SCHUTTERIJ "VRIENDENKRING"

KONINGSCHIETEN 2012

2012


 

MAARTEN RUTTEN KONING IN LEUTH

Op zondag 23 september j.l. vond in Leuth  het koningschieten plaats voor een nieuw koningspaar voor het schuttersjaar ‘12/’13.

De weersomstandigheden vooraf waren twijfelachtig, dus voor het koningschieten werd het ergste gevreesd. Uiteindelijk kon het schieten, al was het wat fris met ‘n beetje nattigheid op het einde, normaal doorgaan. Om drie uur trok de schutterij uit om het koningspaar Marian Jansenen Jacues Hermsen en jeugdkoning Tim Feijen af te halen om vervolgens naar het schietterrein af te marcheren om te gaan schieten voor de prijzen en het uiteindelijke koningschot. Ook de aanwezigheid van het kringkeizerspaar Gert Lentjes en Clementien (oud koningspaar van de Vriendenkring) gaven het schieten extra kleur.

Het koningschieten, dat met het schieten van de prijzen begint, werd geopend door burgemeester Paul Wilbers. Het schieten op de prijzen verliep volgens plan, Johan Menting (kop, 92e schot), Leo Hoenselaar (rechter vleugel, 49e schot) en Henri Lemmers (linker vleugel, 41e schot). Bij de jeugd was het Jelle Seegers, die bij het 6e schot al de kop er af schoot, gevolgd door Tim Feijen met de linker vleugel (88e schot) en de rechter vleugel. (113e schot).

Er volgde toen een korte pauze waarin liefhebbers voor het koningschot gevraagd werden. Tijdens deze pauze werd ook officieel afscheid genomen van Harrie Tissen en Jordi Engelen, resp secretaris en bestuurslid, die het bestuur het afgelopen jaar hebben verlaten.
Voor het koningschot meldde zich Maarten Rutten, die na 179 schoten, het pleit beslechtte en de romp eraf schoot. Maarten en Nancy zijn het koningspaar voor het komende jaar met de kermis als hoogtepunt.
Jelle Seegers schoot met het 64e schot de vogel naar beneden  en werd daarmee de jeugdkoning voor het komende seizoen.
 

Aansluitend werd een vendelhulde gebracht voor de diverse hoogheden op het schietterrein en werd in de Vriendenkring het geheel nog een feestelijk tintje gegeven met muzikale medewerking van het orkest “The Moonlights”.

 

Het programma voor de Leuthse kermis vindt u elders op de website.

 


 

                  

        Foto's Herman Leensen


De pagina is gereviseerd op 27 september 2012