20 september


SCHUTTERIJ "VRIENDENKRING"

KONINGSCHIETEN 2015

2015


 

Erwin Terindt en Therese
KONINGSPAAR IN LEUTH
FEMKE JEUGDKONINGIN

Nieuwe "Koningsfamilie" bij schutterij de Vriendenkring Leuth

 

Op zondagmiddag 20 september vond in Leuth het jaarlijkse koningschieten plaats. Om 14.00 uur vertrok een bonte stoet van functionarissen en schutters, vooraf gegaan door muziekvereniging D.E.S. bij het schuttersgebouw “De Vriendenkring” om het keizerspaar en het koningspaar op te halen. Nadat iedereen bij terugkomst had plaats genomen op het terrein van “De Vriendenkring” trad loco-burgemeester Sjaak Thijssen aan voor het openingsschot, gevolgd door keizerspaar, koningspaar, president, bestuur, ereleden en aanwezige schutters.
Voordat het eigenlijke "koningschieten" begon,  werd eerst geschoten voor de prijzen. De eerste prijs was (kop) was voor Camiel Derksen, de tweede voor Ronald Seegers (rechter vleugel) en de derde prijs voor Petra Hubbers (linker vleugel).

Voor het koningschot traden Erwin en Therese Terwindt naar voren en voor het jeugdkoningschot Femke Terwindt. Na een enerverende strijd tussen Erwin en Therese, was het uiteindelijk Erwin, die het laatste stuk van de volgel naar beneden haalde. Dit gebeurde na 95 schoten. Erwin en Therese zullen in het eerste weekend van oktober tijdens de Leuthse kermis als koningspaar worden geďnstalleerd en Femke als jeugdkoningin.

Na afloop van het koningschieten was er een gezellig samenzijn in het gebouw de Vriendenkring, dat muzikaal werd opgeluisterd door het orkest "TheBand" waarbij het nieuwe koningspaar Erwin en Therse lieten zien dat zij er alles aan zullen doen om er in  het eerste weekeinde van oktober een geweldige kermis van te maken. Jong en oud vermaakten zich opperbest tijdens deze oergezellige happening.
Al met al een zeer geslaagde dag en we kijken uit naar een geweldige kermis. Wij hopen daar weer veel mensen te mogen begroeten.

Het programma voor de Leuthse kermis vindt u elders op de website.  

               

            Foto's Herman Leensen

De pagina is gereviseerd op 6 oktober 2015