SCHUTTERIJ "VRIENDENKRING"

 

Elly Daamen koningin Vriendenkring                    

 

 

Het koningsschieten in Leuth heeft een nieuwe koningin opgeleverd.

Elly Daamen schoot op zondag 24 september, als enige kandidaat bij het 142e schot de vogel naar beneden, waardoor zij zich tijdens de Leuthse kermis in het eerste volle weekend van oktober tot koningin van schutterij de Vriendenkring mag laten kronen.

Samen met haar partner Jos, zullen zij dan het koningspaar van schutterij Vriendenkring zijn voor het komende seizoen. Voorafgaand aan het koningsschieten werd door de schutterij, onder muzikale begeleiding van de slagwerkgroep van DES, een rondgang door het dorp gemaakt, waarbij eerst Keizerspaar Marian en Jack werd afgehaald en vervolgens het koningspaar Geert en Sandra met jeugdkoningin Tess. Daarna ging de schuttersstoet naar het schietterrein waar het koningsschieten kon beginnen. Het koningschieten werd geopend door burgemeester Mark Slinkman, gevolgd door wethouder Alex ten Westeneind, keizerspaar, koningspaar, ereleden, bestuur en het aantal aanwezige schutters. Bij het prijsschieten werd de kop al na 43 schoten door Camiel Derksen naar beneden gehaald, de rechter vleugel door Cor Janssen na  94 schoten en de linker vleugel door Siebrand Seegers na 96 schoten.

Bij de jeugd schoot Jord Nas, nadat  hij met een aantal vriendjes Stef Vink, terzijde wilde staan, zich tot jeugdkoning. Hij zal  het komende jaar de jeugdkoning van Leuth zijn. Elly Daamen zal de vierde koningin in de geschiedenis van de Vriendenkring worden.
Direct na het koningschieten werd voor het koningspaar en de jeugdkoning op het schietterrein een vendelhulde gebracht.
Na afloop van het koningschieten bleven vele schutters en belangstellenden in de Vriendenkring om er m.m.v. de The Band en het koningspaar in spé met aanhang een gezellige happening van te maken. Om ca. 22.00 uur was het einde van de avond.

Foto's van het koningschieten volgen.

 

     

 

 


Foto's Herman Leensen

De pagina is gereviseerd op 25 september 2017